Du behöver

  • 300 g bakpotatis
  • 1 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2 skiva lantbröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st tomater
  • 75 g mozzarella

Gör så här

1
Skala och tärna potatisen, och skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärning och lägg i potatis och lök.

2
Låt koka i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i basilika och mixa soppan slät.

3
Koka upp med grädde och smaka av med salt och peppar. Servera soppan varm eller kall.

4
Rosta bröden och gnid in skivorna med delad vitlök. Tärna tomaterna och blanda med tärnad mozzarella. Fördela på bröden och servera till soppan.