Du behöver

Sylt:

2 dl blåbär
0.5 dl vatten
0.75 dl syltsocker

Pannacotta:

3 dl vispgrädde
1.5 dl vaniljsås Kelda
0.5 st lime rivet skal
1 dl gelésocker multi

Mandel- och pistaschkaka:

100 g mandelmassa
0.5 dl strösocker ca 50 g
1.5 st äggvita ca 50 g
0.5 dl pistaschmandel hackad

Servera med:

125 g blåbär färska
mynta

Ugn: 200º

Gör så här

1
Sylt: Koka blåbär och vatten i en kastrull tills bären är mjuka. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt i 2 minuter. Fördela sylten i fyra dessertglas. Låt svalna.

2
Pannacotta: Rör om och koka upp grädde, vaniljsås, limeskal och gelésocker i en kastrull. Koka i 30 sekunder. Fördela över sylten och ställ i kylen för att stelna.

3
Kakor: Riv mandelmassan på ett fint rivjärn ner i en bunke. Tillsätt socker och äggvita. Vispa till en slät massa. Spritsa avlånga kakor, ca 12 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad pistasch-mandel. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

4
Servera pannacottan med färska blåbär och några myntablad. Lägg en kaka på varje glaskant. Servera resten vid sidan om.