Du behöver

  • 800 g laxfilé med skinn
  • 2 msk rapsolja
  • salt citronpeppar

Dillcrème:

2 st äggulor
1 msk pressad citron
1 msk dijonsenap
2 msk dill
1.5 dl rapsolja

Citronsås:

2 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
1 msk senap
saft skal och av 1 citron
2 msk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

grön sparris
potatis kokt

Gör så här

1
Pensla köttsidan på laxen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla under lock med skinnsidan ner, ca 15 minuter.

2
Mixa äggulor, citronsaft, senap och dill. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.

3
Blanda samman ingredienserna till citronsåsen. Servera till laxen med dillcrèmen, grön sparris och kokt potatis.