Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 75 g smör eller margarin
- 0.5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 6.5 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin rumsvarmt
200 g hallon
75 g mandelmassa
2 tsk kardemumma malen
2 msk rörsocker
Ugn: 200º
20 bitar
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen, rör tills den lösts upp.
2
Klicka i smöret och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en lätt kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3
Ta upp och kavla ut degen till en platta, 25×30 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
4
Hyvla smöret över degen och strö på hallon, riven mandelmassa, kardemumma och socker.
5
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat.