Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 6.5 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör eller margarin rumsvarmt
200 g hallon
75 g mandelmassa
2 tsk kardemumma malen
2 msk rörsocker

Ugn: 200º

20 bitar

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen, rör tills den lösts upp.

2
Klicka i smöret och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en lätt kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3
Ta upp och kavla ut degen till en platta, 25×30 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

4
Hyvla smöret över degen och strö på hallon, riven mandelmassa, kardemumma och socker.

5
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat.