Du behöver
- 1.5 st gelatinblad
- 150 g vinbär röda
- 0.33 dl strösocker
- 0.5 st vaniljstång
Crème:
2 dl crème fraîche
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronmeliss eller rivet skal av 1 lime
2 st äggvitor
Garnera med:
citronmeliss
vinbär
Gör så här
1
Låt gelatinbladen till kompotten ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Lägg vinbär, socker och delad urskrapad vaniljstång i en kastrull. Koka sakta på låg värme, ca 10 minuter.
2
Krama ur gelatinbladen och smält dem i kompotten. Häll upp i serveringsglasen. Låt kallna i kylen, ca 1 timme.
3
Vispa crème fraiche, florsocker och vaniljsocker i en skål tills crèmen blir tjock. Tillsätt finhackad citronmeliss eller limeskal. Vispa äggvitorna hårt i en annan bunke och vänd ner dem i crèmen.
4
Spritsa eller klicka crèmen ovanpå kompotten. Garnera med citronmelissblad och en klase vinbär.