Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 150 g vinbär röda
  • 0.33 dl strösocker
  • 0.5 st vaniljstång

Crème:

2 dl crème fraîche
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronmeliss eller rivet skal av 1 lime
2 st äggvitor

Garnera med:

citronmeliss
vinbär

Gör så här

1
Låt gelatinbladen till kompotten ligga i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Lägg vinbär, socker och delad urskrapad vaniljstång i en kastrull. Koka sakta på låg värme, ca 10 minuter.

2
Krama ur gelatinbladen och smält dem i kompotten. Häll upp i serveringsglasen. Låt kallna i kylen, ca 1 timme.

3
Vispa crème fraiche, florsocker och vaniljsocker i en skål tills crèmen blir tjock. Tillsätt finhackad citronmeliss eller limeskal. Vispa äggvitorna hårt i en annan bunke och vänd ner dem i crèmen.

4
Spritsa eller klicka crèmen ovanpå kompotten. Garnera med citronmelissblad och en klase vinbär.