Du behöver
- 300 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk sweet chilisås
- 5 st potatis
- 1 st morot
- 0.5 st gul lök
- 2 msk persilja
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- peppar
- 50 g fetaost
Ugn: 175º
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar, och bryn på båda sidor i en stekpanna med smör.
2
Lägg över i en form och häll på sweet chilisås. Tillaga klart i ugn tills köttsaften är ofärgad, ca 15 minuter.
3
Tvätta potatisen och skala moroten. Skiva potatis och morot, och koka dem mjuka. Häll av vattnet och ånga torrt.
4
Skala och skiva löken tunt. Blanda med potatis och morot, persilja, olja och vinäger.
5
Krydda med peppar, strö över smulad fetaost och servera till kycklingen.