Du behöver
- 250 g smör
- 6 dl vetemjöl
- 50 g jäst
- 1 msk mjölk
- 1 st ägg
- 1 krm salt
- 100 g marsipan
- 50 g choklad
- 20 g mandelspån
Pensla med:
ägg
pärlsocker
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär smöret i tärningar och finfördela det i en skål med mjölet. Rör ut jästen i mjölken och blanda ner i skålen tillsammans med ägg och salt.
2
Arbeta samman till en deg och låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen och knåda ihop den.
3
Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en cirkel och skär i fem tre-kanter. Lägg en bit marsipan, lite riven choklad och hackade mandelspån på den breda delen.
4
Rulla ihop från den breda änden mot spetsen. Lägg hornet med skar-ven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 15 minuter.
5
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 12–15 minuter. Låt svalna på galler.