Du behöver

  • 250 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 1 msk mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 krm salt
  • 100 g marsipan
  • 50 g choklad
  • 20 g mandelspån

Pensla med:

ägg
pärlsocker

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär smöret i tärningar och finfördela det i en skål med mjölet. Rör ut jästen i mjölken och blanda ner i skålen tillsammans med ägg och salt.

2
Arbeta samman till en deg och låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen och knåda ihop den.

3
Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en cirkel och skär i fem tre-kanter. Lägg en bit marsipan, lite riven choklad och hackade mandelspån på den breda delen.

4
Rulla ihop från den breda änden mot spetsen. Lägg hornet med skar-ven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 15 minuter.

5
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 12–15 minuter. Låt svalna på galler.