Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 1 st burk vattenkastanjer ca 200 g
- 1 st chilifrukt röd spansk
- 3 st ringar konserverad ananas
- 50 g cashewnötter rostade
Marinad:
1.5 msk sherry
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1.5 tsk honung
0.5 tsk italiensk salladskrydda
salt och peppar
Servera med:
crostini
Gör så här
1
Skala räkorna och skiva vattenkastanjerna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär ananasringarna i bitar och grovhacka cashewnötterna.
2
Blanda sherry, olja, riven vitlök, honung och salladskrydda i en skål. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden.
3
Smaka av med salt och peppar. Lägg räkorna i en plastlåda med lock och ställ kallt. Lägg upp på serveringsfat med crostini.