Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st burk vattenkastanjer ca 200 g
  • 1 st chilifrukt röd spansk
  • 3 st ringar konserverad ananas
  • 50 g cashewnötter rostade

Marinad:

1.5 msk sherry
3 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1.5 tsk honung
0.5 tsk italiensk salladskrydda
salt och peppar

Servera med:

crostini

Gör så här

1
Skala räkorna och skiva vattenkastanjerna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär ananasringarna i bitar och grovhacka cashewnötterna.

2
Blanda sherry, olja, riven vitlök, honung och salladskrydda i en skål. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden.

3
Smaka av med salt och peppar. Lägg räkorna i en plastlåda med lock och ställ kallt. Lägg upp på serveringsfat med crostini.