Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
salt och peppar
0.5 dl hackad dill

Topping:

500 g räkor med skal
1 msk olja
2 msk sweet chilisås
lime rivet skal av, alt rivet skal från 1/2 citron
1 tsk hackad koriander
salt och peppar

Garnera med:

koriander
räkor

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg mjöl och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen i ca 30 minuter.

3
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och dill. Häll i pajskalet och grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stannat, ca 25 minuter.

4
Skala räkorna, spara några oskalade till garnering. Blanda dem med olja, sweet chilisås, limeskal och koriander i en skål.

5
Smaka av med salt och peppar. Garnera pajen med koriander och de marinerade räkorna. Lägg några oskalade räkor på toppen.