Du behöver
- 7 st lammkotletter
- matolja
- salt och peppar
- 2 tsk rosmarin hackad
Sås:
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
Sallad:
2 prt quinoa tricolor
150 g broccolibuketter
50 g rucolasallad
0.25 st röd paprika
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär kotletterna i fettkanten, pensla dem med olja och grilla i en grill-panna, 3–4 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
2
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. Blanda med kokt broccoli, rucolasallad och tärnad paprika.
3
Skala och fräs vitlöken i en kastrull med olja på medelvärme, tills de fått färg. Mixa vitlöken i oljan med crème fraiche till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.