Du behöver

  • 7 st lammkotletter
  • matolja
  • salt och peppar
  • 2 tsk rosmarin hackad

Sås:

2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar

Sallad:

2 prt quinoa tricolor
150 g broccolibuketter
50 g rucolasallad
0.25 st röd paprika

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär kotletterna i fettkanten, pensla dem med olja och grilla i en grill-panna, 3–4 minuter per sida. Salta och krydda med peppar och rosmarin.

2
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den svalna. Blanda med kokt broccoli, rucolasallad och tärnad paprika.

3
Skala och fräs vitlöken i en kastrull med olja på medelvärme, tills de fått färg. Mixa vitlöken i oljan med crème fraiche till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.