Inkokt makrill med dillsås

Du behöver 2 st makrillfilé 4 dl vatten 2 tsk salt 0.5 st gul lök 1 st lagerblad 2 st dillstjälkar 3 st kryddpepparkorn 1...

Du behöver

  • 2 st makrillfilé
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st lagerblad
  • 2 st dillstjälkar
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 1 msk ättiksprit 12%

Dillsås:

1 dl gräddfil
2 msk majonnäs
2 krm citronsaft
1 msk hackad dill
salt vitpeppar

Servera med:

potatis kokt
citron
sallad
tomat

Gör så här

1
Skölj fiskfiléerna och dela dem i tre bitar. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull.

2
Sjud fisken i lagen på svag värme, ca 3 minuter. Låt fisken kallna i la-gen. Ställ grytan i ett kallt vattenbad, så kyls den snabbare.

3
Blanda samman gräddfil, majonnäs, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat.

Scroll to Top