Du behöver
- 500 g fläskkotlett benfri
- 300 g kassler
- 1 dl barbecuesås färdigköpt t ex Stubbs ”Hickory Bourbon”
- 1 st ägg
- 4 st sardellfiléer
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st citron pressad saft av
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 tsk worcestershiresås
- 1.5 dl rapsolja
- flingsalt
- nymald peppar
- 800 g färskpotatis nykokt
- 2 dl parmesanost grovriven
- 1 st huvud romansallad
Gör så här
1
Skär kotlett och kassler i tärningar. Blanda köttet med barbecuesåsen och låt marinera.
2
Trä köttet på grillspett och grilla runt om över glöd. Kotletten ska vara genomgrillad.
3
Mixa ägg, hackade sardeller, pressad vitlök, citronsaft, senap och worcestershiresås till dressingen. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär potatisen i bitar och blanda med dressingen och osten. Lägg upp salladsblad på ett fat. Fördela potatisen över och servera till spetten.