Du behöver

  • 500 g fläskkotlett benfri
  • 300 g kassler
  • 1 dl barbecuesås färdigköpt t ex Stubbs ”Hickory Bourbon”
  • 1 st ägg
  • 4 st sardellfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron pressad saft av
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk worcestershiresås
  • 1.5 dl rapsolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 800 g färskpotatis nykokt
  • 2 dl parmesanost grovriven
  • 1 st huvud romansallad

Gör så här

1
Skär kotlett och kassler i tärningar. Blanda köttet med barbecuesåsen och låt marinera.

2
Trä köttet på grillspett och grilla runt om över glöd. Kotletten ska vara genomgrillad.

3
Mixa ägg, hackade sardeller, pressad vitlök, citronsaft, senap och worcestershiresås till dressingen. Tillsätt oljan droppvis under mixning. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär potatisen i bitar och blanda med dressingen och osten. Lägg upp salladsblad på ett fat. Fördela potatisen över och servera till spetten.