Du behöver
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 st banan
0.5 l jordgubbar
1 dl vispgrädde
Garnera med:
4 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar
1 dl jordgubbssaft stark
1 dl gelésocker multi
Ugn: 175º
10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten.
2
Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i 35 minuter. Låt kakan kallna.
3
Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna och bred på den ena bottnen. Strö över skivade jordgubbar och bred på vispad grädde.
4
Lägg på den andra bottnen. Vispa grädden och spritsa på kanterna. Lägg på skivade jordgubbar.
5
Koka upp saft och gelesocker enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den gelea sig lätt och skeda den sedan över bären. Låt stelna.