Gräddtårta med banan och jordgubbar

Du behöver 4 st ägg 2 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver Fyllning: 2 st banan 0.5 l jordgubbar 1...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 st banan
0.5 l jordgubbar
1 dl vispgrädde

Garnera med:

4 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar
1 dl jordgubbssaft stark
1 dl gelésocker multi

Ugn: 175º

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver, och sikta ner i smeten.

2
Häll i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i 35 minuter. Låt kakan kallna.

3
Dela kakan i två bottnar. Mosa bananerna och bred på den ena bottnen. Strö över skivade jordgubbar och bred på vispad grädde.

4
Lägg på den andra bottnen. Vispa grädden och spritsa på kanterna. Lägg på skivade jordgubbar.

5
Koka upp saft och gelesocker enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den gelea sig lätt och skeda den sedan över bären. Låt stelna.

Scroll to Top