Örtig quinoasallad med kassler och vitlöksyoghurt

Quinoa är en ört vilket gör salladen perfekt även för de som inte tål gluten.

Du behöver

  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 300 g kassler
  • 2 st nektariner
  • citron rivet skal av 1
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl hackade örter t ex basilika och dill
  • 1 dl svarta oliver
  • 150 g fetaost
  • flingsalt
  • nymald peppar

Vitlöksyoghurt:

1 st vitlök hel
citron rivet skal och saft av
1 msk olivolja
0.5 msk flytande honung
2 dl grekisk yoghurt
flingsalt

Ugn: 175º

Gör så här

1
Koka quinoan i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna. Skär kasslern i små tärningar och nektarinerna i klyftor.

2
Blanda quinoan, skal och saft av citron, olja och örter. Vänd ner kassler, nektariner, oliver och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.

3
Rosta hela vitlöken i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och pilla ut klyftorna ur skalet.

4
Mixa vitlök, citronsaft och -skal, olja och honung. Blanda ner yoghurt och smaka av med salt. Servera till salladen.

Scroll to Top