Du behöver
- 3 dl quinoa
- 6 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 300 g kassler
- 2 st nektariner
- citron rivet skal av 1
- 1 msk pressad citron
- 2 msk olivolja
- 2 dl hackade örter t ex basilika och dill
- 1 dl svarta oliver
- 150 g fetaost
- flingsalt
- nymald peppar
Vitlöksyoghurt:
1 st vitlök hel
citron rivet skal och saft av
1 msk olivolja
0.5 msk flytande honung
2 dl grekisk yoghurt
flingsalt
Ugn: 175º
Gör så här
1
Koka quinoan i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna. Skär kasslern i små tärningar och nektarinerna i klyftor.
2
Blanda quinoan, skal och saft av citron, olja och örter. Vänd ner kassler, nektariner, oliver och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.
3
Rosta hela vitlöken i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och pilla ut klyftorna ur skalet.
4
Mixa vitlök, citronsaft och -skal, olja och honung. Blanda ner yoghurt och smaka av med salt. Servera till salladen.