Du behöver
- 150 g hasselnötter
- 2 dl strösocker
- 4 st äggvitor
- smör, mjöl till plåten
- 150 g mörk choklad
- 6 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
Garnering:
150 g mörk choklad
kakao
vinbär
Ugn: 150º
8 bitar
Gör så här
1
Mal nötterna och blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nötblandningen.
2
Rita tre rundlar på ett bakplåtspapper, 22 cm i diameter. Smörj med smör och strö över mjöl.
3
Bred ut smeten i dem och grädda i 25 minuter. Låt kallna. Smält chokladen och bred på bottnarna.
4
Smält chokladen till garneringen och bred ut på bakplåtspapper. Låt stelna.
5
Vispa grädde och vaniljsocker. Lägg samman bottnarna med grädde mellan och ovanpå.
6
Skär chokladen i bitar och ställ ovanpå tårtan. Sikta över kakao och strö på vinbär.