Du behöver

  • 150 g hasselnötter
  • 2 dl strösocker
  • 4 st äggvitor
  • smör, mjöl till plåten
  • 150 g mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:

150 g mörk choklad
kakao
vinbär

Ugn: 150º

8 bitar

Gör så här

1
Mal nötterna och blanda med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nötblandningen.

2
Rita tre rundlar på ett bakplåtspapper, 22 cm i diameter. Smörj med smör och strö över mjöl.

3
Bred ut smeten i dem och grädda i 25 minuter. Låt kallna. Smält chokladen och bred på bottnarna.

4
Smält chokladen till garneringen och bred ut på bakplåtspapper. Låt stelna.

5
Vispa grädde och vaniljsocker. Lägg samman bottnarna med grädde mellan och ovanpå.

6
Skär chokladen i bitar och ställ ovanpå tårtan. Sikta över kakao och strö på vinbär.