Du behöver

  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g smör kallt
  • 1.5 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g kassler
200 g färsk babyspenat
0.5 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
smör
1 dl hackad dill
2 dl ost riven lagrad
3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm nymald peppar

Ugn: 200º

6 bitar

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt vila i en plastpåse i kylen, ca 1 timme.

2
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt den stå i kylen i ca 1 timme.

3
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Skär kasslern i små tärningar.

4
Fräs spenat, strimlad purjolök och hackad vitlök hastigt i smör. Fördela spenatfräs och kassler i pajskalet. Strö över dill och ost.

5
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter.