Du behöver

  • 1.2 kg fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Nektarinsalsa:

2 st nektariner
3 st salladslökar
1 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
2 msk flytande honung
persilja

Ugn: 175º

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda väl med salt och peppar. Bryn runt om i en stekpanna med smör.

2
Lägg över köttet i en form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills innertemperaturen är 75º, ca 40 minuter. Låt svalna.

3
Skiva köttet i 5 mm tjocka skivor och lägg upp på ett fat. Dela nektarinerna och skär i tärningar. Strimla salladslöken.

4
Blanda med olja, vinäger och honung, och smaka av med salt och peppar. Skeda salsan över köttet och strö över persilja.