Du behöver

  • 1 st salladshuvud
  • 150 g sockerärter
  • 500 g tomater blandade
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • citron rivet skal av 1
  • salt och peppar
  • 500 g lax varmrökt

Dillsås:

4 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
3 msk riven pepparrot
1 dl hackad dill
salt och peppar

Gör så här

1
Skölj salladen, bryt den i bitar och lägg upp på ett fat. Koka sockerärterna i saltat vatten, 3 minuter.

2
Spola sockerärterna kalla och lägg dem på salladen tillsammans med delade tomater.

3
Vispa ihop olja, vinäger, citronskal, salt och peppar, och ringla över.

4
Lägg på laxen i bitar. Blanda samman crème fraiche, majonnäs, pepparrot och dill, till såsen och smaka av med salt och peppar.