Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl bulgur
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 100 g brieost
  • 0.5 st röd paprika
  • 60 g färsk babyspenat
  • 2 tsk balsamvinäger

Gör så här

1
Dela kycklingfiléerna på mitten längs med så att det blir två tunna skivor av varje filé. Krydda med salt och peppar, och stek i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida.

2
Skala och hacka löken, och fräs i en kastrull med olja. Rör i bulgurn och fräs i en minut.

3
Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. Låt svälla under lock i 10 minuter.

4
Skär osten i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan och skölj spena-ten. Blanda med bulgurn och balsamvinäger. Servera salladen med kycklingen.