Du behöver
- 300 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 1 dl bulgur
- 1 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 100 g brieost
- 0.5 st röd paprika
- 60 g färsk babyspenat
- 2 tsk balsamvinäger
Gör så här
1
Dela kycklingfiléerna på mitten längs med så att det blir två tunna skivor av varje filé. Krydda med salt och peppar, och stek i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida.
2
Skala och hacka löken, och fräs i en kastrull med olja. Rör i bulgurn och fräs i en minut.
3
Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka upp. Låt svälla under lock i 10 minuter.
4
Skär osten i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan och skölj spena-ten. Blanda med bulgurn och balsamvinäger. Servera salladen med kycklingen.