Du behöver
- 250 g champinjoner
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st zucchini
- 1 msk olivolja
- 2 dl krossade tomater 2-3 dl
- salt och peppar
- strösocker
- 2 dl lätt crème fraiche
- 200 g mozzarella
- 100 g lasagneplattor färska
Servera med:
sallad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skiva svampen, skala och hacka lök och vitlök, och strimla zucchinin. Fräs allt i en stekpanna med olja.
2
Tillsätt krossade tomater och krydda med salt, peppar och socker. Koka ihop i 5 minuter.
3
Koka upp crème fraiche. Skiva mozzarellan och låt hälften smälta ner i crème fraichen. Häll lite av tomatsåsen i en form.
4
Varva tomatsåsen med lasagneplattor och crème fraichesås. Avsluta med vit sås och lägg på resten av mozzarellan.
5
Baka i ugnen i 20 minuter. Servera med sallad till.