Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Topping:

1.5 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk strösocker
75 g vit choklad

Garnera med:

hallon

Ugn: 175º

8 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret.

2
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, och vänd ner i smeten.

3
Häll i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.

4
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull och koka i 1 minut. Ta från värmen och rör i chokladen i bitar. Rör tills den smält.

5
Låt glasyren svalna så att den tjocknar lite och bred den sedan över kakan. Garnera med hallon.


Kommentar:
Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen så är det lätt att få loss kakan ur formen.