Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Topping:
1.5 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk strösocker
75 g vit choklad
Garnera med:
hallon
Ugn: 175º
8 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret.
2
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker, och vänd ner i smeten.
3
Häll i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
4
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull och koka i 1 minut. Ta från värmen och rör i chokladen i bitar. Rör tills den smält.
5
Låt glasyren svalna så att den tjocknar lite och bred den sedan över kakan. Garnera med hallon.
Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen så är det lätt att få loss kakan ur formen.