Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 75 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 75 g nougat

Garnera med:

vispgrädde
nougat

Ugn: 175º

8 bitar

Gör så här

1
Smält smöret. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst.

2
Tillsätt smöret och vispa väl. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt, och sikta ner i smeten. Vänd i chokladen.

3
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Hyvla nougaten med en osthyvel över smeten.

4
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna och garnera med vispad grädde och nougat.