Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 4 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl vin sött vitt
  • 250 g hallon
  • 150 g småkakor med chokladsmak
  • 1 dl mandelspån rostat

Garnera med:

färska hallon

Gör så här

1
Hacka och smält chokladen i en skål över ett hett vattenbad.

2
Dela äggen i vitor och gulor, och lägg dem i var sin bunke. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt.

3
Vispa grädden medelhårt och vänd ner i yoghurten. Rör ner vinet i äggulevispet. Tillsätt den smälta chokladen, gräddyoghurten och slutligen den vispade äggvitan.

4
Varva glassmeten med hallon, krossade chokladkakor och rostat man-delspån i en stor skål. Frys i 4–5 timmar tills glassen är halvfrusen.

5
Det går också bra att frysa den helt och låta den mjukna i kylen, ca 40 minuter före servering. Garnera med hallon.