Du behöver
- 200 g vit choklad
- 4 st ägg
- 2 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0.5 dl vin sött vitt
- 250 g hallon
- 150 g småkakor med chokladsmak
- 1 dl mandelspån rostat
Garnera med:
färska hallon
Gör så här
1
Hacka och smält chokladen i en skål över ett hett vattenbad.
2
Dela äggen i vitor och gulor, och lägg dem i var sin bunke. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt.
3
Vispa grädden medelhårt och vänd ner i yoghurten. Rör ner vinet i äggulevispet. Tillsätt den smälta chokladen, gräddyoghurten och slutligen den vispade äggvitan.
4
Varva glassmeten med hallon, krossade chokladkakor och rostat man-delspån i en stor skål. Frys i 4–5 timmar tills glassen är halvfrusen.
5
Det går också bra att frysa den helt och låta den mjukna i kylen, ca 40 minuter före servering. Garnera med hallon.