Du behöver
- 0.25 pkt jäst
- 7 dl kallt vatten
- 1 msk honung
- 2 tsk salt
- 12 dl vetemjöl special
- 2 dl siktat dinkelmjöl
Ugn: 250º/225º
Gör så här
1
Smula jästen i en skål och rör ut den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt och båda mjölsorterna.
2
Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i 10–12 timmar.
3
Häll upp degen på väl mjölat bakbord. Strö över mjöl och vik in degens fyra hörn mot mitten.
4
Lägg försiktigt över degen på en bakpappersklädd plåt med skarven ned. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter.
5
Grädda i 20 minuter. Sänk värmen till 225º och grädda i ytterligare 25 minuter.