Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 0.5 dl kokos
- 125 g smör
- 1 st äggula
- 1 msk vatten
Fyllning:
3 st äggvitor
2.25 dl strösocker
1 dl kokos
3 dl hallon
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 200º/175º
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och kokos, och fördela smöret häri till en smulig massa. Tillsätt äggula och vatten, och arbeta ihop till en deg.
2
Kavla eller tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.
3
Förgrädda bottnen i 200º, 10 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en blank maräng.
4
Vänd i kokos och bär, och lägg i pajskalet. Grädda i 175º, 15 minuter. Servera med vispad grädde.