Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 dl kokos
  • 125 g smör
  • 1 st äggula
  • 1 msk vatten

Fyllning:

3 st äggvitor
2.25 dl strösocker
1 dl kokos
3 dl hallon

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200º/175º

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och kokos, och fördela smöret häri till en smulig massa. Tillsätt äggula och vatten, och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla eller tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.

3
Förgrädda bottnen i 200º, 10 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en blank maräng.

4
Vänd i kokos och bär, och lägg i pajskalet. Grädda i 175º, 15 minuter. Servera med vispad grädde.