Kantarellsoppa med grönsaksmuffins

Du behöver 200 g kantareller förvällda 1 st schalottenlök 1 msk matfett 1 msk vetemjöl 4 dl grönsaksbuljong eller tärning 1 dl matlagningsgrädde eller sojagrädde...

Du behöver

  • 200 g kantareller förvällda
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk matfett
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl grönsaksbuljong eller tärning
  • 1 dl matlagningsgrädde eller sojagrädde
  • salt svartpeppar
  • 1 krm timjan

Muffins:

1 st ägg
0.5 dl strösocker
0.5 st morot
0.5 st squash eller 1
2 msk rapsolja
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
2 msk havrekli

Garnera med:

persilja

Ugn: 175°

Gör så här

1
Muffins: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och tärna moroten fint. Tärna squashen fint. Fräs morot och squash i en stekpanna med olja, ca 3 minuter.

2
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och havrekli. Häll grönsaker och mjölblandningen i äggsmeten och rör om väl. Fördela smeten i 6 muf-finsformar. Använd gärna en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 mi-nuter. Låt svalna på galler.

3
Kantarellsoppa: Fräs kantarellerna och finhackad lök i en gryta med matfett tills vätskan kokat bort. Ta upp några små kantareller och spara till garnering.

4
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Koka upp och sjud under omrörning i ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan. Mixa soppan och smaka av. Garnera med kantareller och persilja.

Scroll to Top