Kyckling- och baconpaj

Du behöver pajdeg valfri Fyllning: 1 st rödlök 1 msk smör 2 st kycklingfil 140 g bacon 1 st vitlöksklyfta 2 dl riven ost Äggstanning:...

Du behöver

  • pajdeg valfri

Fyllning:

1 st rödlök
1 msk smör
2 st kycklingfil
140 g bacon
1 st vitlöksklyfta
2 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
salt peppar
1 st röd paprika

Servering:

rucola

Ugn: 225°

Gör så här

1
Gör en valfri pajdeg.

2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Strimla kyckling och bacon och stek tillsammans med löken. Tillsätt pressad vitlök. Strö osten i det förgräddade pajskalet och lägg i fyllningen.

3
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över strimlad paprika och grädda i 40 minuter. Servera med rucola.

Scroll to Top