6 portioner
Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kesella
Fyllning:
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g gravad lax
2 dl riven ost
½ dl hackad dill
Äggstanning:
3 ägg
1 dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
salt och peppar
Romsås:
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
½ dl klippt gräslök
50 g fiskrom
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
2
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg i det förgräddade pajskalet. Strö över strimlad lax, ost och dill. 3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i 30 minuter.
3
Romsås: Blanda crème fraiche, majonnäs, gräslök och rom. Smaka av med salt och peppar. Servera till pajen tillsammans med en sallad.