Fetaostfylld kyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer 150 g fetaost 140 g bacon salt och peppar 1 msk smör eller margarin 2 dl crème fraîche paprika och...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 150 g fetaost
  • 140 g bacon
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraîche paprika och chili
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär ett snitt i filéerna och fyll med dem med fetaost (spara lite ost till topping, se bild). Linda bacon runt om filéerna, salta och peppra.

2
Bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör och lägg över dem i en ugnsfast form.

3
Blanda crème fraiche, grädde och basilika och klicka över kycklingen. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter, tills köttsaften är ofärgad. Smula över resten av fetaosten.

Scroll to Top