Potatis- och purjolökssoppa med ost- och skinktoast

Du behöver 4 st potatis 0.5 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 2 tsk matfett 6 dl vatten 1.5 msk kycklingfond salt vitpeppar Ost- och skinktoast:...

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk matfett
  • 6 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond
  • salt vitpeppar

Ost- och skinktoast:

3 msk philadelphiaost
4 skiva formbröd vitt
2 skiva skinka rökt

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs potatis, purjolök och vitlök i en gryta med matfett.

2
Späd med vatten och fond och koka under lock tills potatisen är riktigt mjuk.

3
Mixa soppan eller vispa den med en ballongvisp tills potatisen går sönder. Salta och peppra och garnera med persilja.

4
Toast: Bred ost på 2 av brödskivorna och lägg på rökt skinka. Avsluta med en brödskiva. Rosta bröden i toastpåsar för brödrosten i ca 3 minuter eller i en smörgåsgrill.

Scroll to Top