Du behöver
- 4 st potatis
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk matfett
- 6 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond
- salt vitpeppar
Ost- och skinktoast:
3 msk philadelphiaost
4 skiva formbröd vitt
2 skiva skinka rökt
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Fräs potatis, purjolök och vitlök i en gryta med matfett.
2
Späd med vatten och fond och koka under lock tills potatisen är riktigt mjuk.
3
Mixa soppan eller vispa den med en ballongvisp tills potatisen går sönder. Salta och peppra och garnera med persilja.
4
Toast: Bred ost på 2 av brödskivorna och lägg på rökt skinka. Avsluta med en brödskiva. Rosta bröden i toastpåsar för brödrosten i ca 3 minuter eller i en smörgåsgrill.