Du behöver
- 600 g färskpotatis
- 4 st färska lökar
- 1 st fänkålsstånd
- 600 g torskrygg eller torskfilé
- 1 dl hackad dill
- 50 g smör
- flingsalt
- nymald peppar
Sås:
3 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
0.5 dl hackad gräslök
flingsalt
Ugn: 225°/175°
Gör så här
1
Tvätta och dela potatisen. Dela löken på längden och skär fänkålen i klyftor.
2
Lägg alltsammans glest i en stor smord ugnsfast form. Stek mitt i ugnen på 225º i 15–20 minuter. Sänk värmen till 175º.
3
Dela fisken i bitar och lägg i formen. Strö över dill. Klicka på smör, salta och peppra. Stek i ca 15 minuter.
4
Sås: Blanda gräddfil, pepparrot, gräslök och salt, och servera till.