Torsk och färskpotatis i ugn

Du behöver 600 g färskpotatis 4 st färska lökar 1 st fänkålsstånd 600 g torskrygg eller torskfilé 1 dl hackad dill 50 g smör flingsalt...

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 4 st färska lökar
  • 1 st fänkålsstånd
  • 600 g torskrygg eller torskfilé
  • 1 dl hackad dill
  • 50 g smör
  • flingsalt
  • nymald peppar

Sås:

3 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
0.5 dl hackad gräslök
flingsalt

Ugn: 225°/175°

Gör så här

1
Tvätta och dela potatisen. Dela löken på längden och skär fänkålen i klyftor.

2
Lägg alltsammans glest i en stor smord ugnsfast form. Stek mitt i ugnen på 225º i 15–20 minuter. Sänk värmen till 175º.

3
Dela fisken i bitar och lägg i formen. Strö över dill. Klicka på smör, salta och peppra. Stek i ca 15 minuter.

4
Sås: Blanda gräddfil, pepparrot, gräslök och salt, och servera till.

Scroll to Top