Krämig spenatsoppa med ägghack

Tillbehör som hackade, hårdkokta ägg och strimlat örtgrönt är toppen till spenatsoppa. I en pytteliten burk får en klick crème fraiche eller grädde följa med, och så vips är lunchsoppan bjudfin!

Du behöver

  • 1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 st purjolök
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 l bladspenat

Tillbehör:

ägg finhackat kryddgrönt som
persilja en extra klick grädde eller
crème fraîche till servering
bladpersilja en stor bukett
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
smör
salt

Gör så här

1
Snitta, skölj och strimla purjon. Fräs i en rejäl kastrull i en klick smör. Var noga så det inte blir bränt.

2
Häll på buljong, ärtor och spenat och koka upp.

3
Mixa med stavmixer direkt i kastrullen och vispa ned grädde och crème fraiche. Koka upp igen och smaka av.

4
Häll soppan varm i termosskål eller flaska, eller kyl och värm på jobbet.

Scroll to Top