Köttfärsfyllda cannelloni

Du behöver 12 st cannellonirör Fyllning: 1 st gul lök 2 msk smör 400 g blandfärs 0.5 dl tomatpuré 1 dl vatten salt, svartpeppar 2...

Du behöver

  • 12 st cannellonirör

Fyllning:

1 st gul lök
2 msk smör
400 g blandfärs
0.5 dl tomatpuré
1 dl vatten
salt, svartpeppar
2 tsk oregano torkad

Ostsås:

5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
3 dl parmesanost riven
salt och peppar

Servera med:

rucolasallad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Fyllning: Skala och hacka löken och fräs i en stekpanna med smör. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt tomatpuré, vatten, salt, peppar och oregano.

2
Fyll cannellonirören med färsen och lägg dem i en smord ugnsfast form.

3
Ostsås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull, och koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt osten och låt den smälta i den heta såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannellonirören och gratinera mitt i ugnen i 25–30 minuter. Servera med rucolasallad till.

Scroll to Top