Grekiska ugnsräkor

Fetaost, dill och ouzo ger räkorna en spännande smak. Servera som förrätt.

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 st tomater
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk ouzo
  • tabasco
  • flingsalt
  • 150 g fetaost

Servera med:

lantbröd

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skala räkorna. Hacka lök och vitlök och fräs sakta i en kastrull med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater och lagerblad. Koka ihop under lock till en tjock sås i 20-25 minuter.

2
Ta kastrullen från värmen och blanda i räkor, dill och ouzo. Smaka av med tabasco och salt.

3
Fördela såsen i 4 ugnsfasta portionsformar och smula över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 8 minuter. Servera med bröd till.

Scroll to Top