Du behöver
- 1 kg räkor med skal
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st fänkålsstånd
- olivolja
- 0.5 g saffran
- 1.5 tsk paprikapulver
- 2 dl vitt vin
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 msk skaldjursfond
- 1 st chilifrukt
- flingsalt
Servera med:
citronklyftor
bröd
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg räkorna, med skal, i en smord ugnsfast form.
2
Hacka lök, vitlök och fänkål och fräs sakta i en gryta med olja. Låt saffran och paprikapulver fräsa med mot slutet.
3
Tillsätt vin, tomater, fond och urkärnad och hackad chili. Koka med locket på glänt i ca 15 minuter. Smaka av med salt.
4
Häll såsen över räkorna och vänd försiktigt runt alltsammans. Tillaga mitt i ugnen i 10–15 minuter. Servera med citronklyftor och bröd att doppa i såsen.