Heta räkor

Läcker tapasrätt som är ?härligt kladdig? att äta.

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st fänkålsstånd
  • olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 msk skaldjursfond
  • 1 st chilifrukt
  • flingsalt

Servera med:

citronklyftor
bröd

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg räkorna, med skal, i en smord ugnsfast form.

2
Hacka lök, vitlök och fänkål och fräs sakta i en gryta med olja. Låt saffran och paprikapulver fräsa med mot slutet.

3
Tillsätt vin, tomater, fond och urkärnad och hackad chili. Koka med locket på glänt i ca 15 minuter. Smaka av med salt.

4
Häll såsen över räkorna och vänd försiktigt runt alltsammans. Tillaga mitt i ugnen i 10–15 minuter. Servera med citronklyftor och bröd att doppa i såsen.

Scroll to Top