Pizza med tonfisk och räkor

Hemlagad pizza är alltid lyxigt! Prova att toppa den med räkor, tonfisk och oliver – det blir fantastiskt gott!

4 portioner

Du behöver

Deg:

25 g jäst
2 ½ dl vatten, 37 grader
2 msk rapsolja eller olivolja
6–7 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning:

1 ½ dl färdig pizzasås
4 dl riven pizzaost
150 g skalade räkor
1 st burk tonfisk i vatten
1 dl svarta urkärnade oliver

Garnera med:

färsk oregano
mâchesallad
cocktailtomater

Servera med:

råkostsallad

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja och mjöl. Arbeta degen tills den släpper bunkens kant, ca 10 minuter. Använd gärna elvispens degkrokar. 2. Tillsätt saltet och arbeta in det. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
2
Sätt in en plåt i mitten av ugnen. Knåda och dela degen i 4 delar och kavla ut till ca 1/2 cm tjocka runda kakor på bakplåtspapper.
3
Bred pizzasåsen på degen, men inte ända ut i kanten. Strö över ost och fördela räkor, tonfisk och oliver över den.
4
För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten. Grädda i 10–12 minuter.
5
Garnera med oregano, mâchesallad och cocktailtomater, och servera råkostsallad till.
Scroll to Top