4 portioner
Du behöver
Deg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten, 37 grader
2 msk rapsolja eller olivolja
6–7 dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning:
1 ½ dl färdig pizzasås
4 dl riven pizzaost
150 g skalade räkor
1 st burk tonfisk i vatten
1 dl svarta urkärnade oliver
Garnera med:
färsk oregano
mâchesallad
cocktailtomater
Servera med:
råkostsallad
Ugn: 250º
Gör så här
1
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt olja och mjöl. Arbeta degen tills den släpper bunkens kant, ca 10 minuter. Använd gärna elvispens degkrokar. 2. Tillsätt saltet och arbeta in det. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
2
Sätt in en plåt i mitten av ugnen. Knåda och dela degen i 4 delar och kavla ut till ca 1/2 cm tjocka runda kakor på bakplåtspapper.
3
Bred pizzasåsen på degen, men inte ända ut i kanten. Strö över ost och fördela räkor, tonfisk och oliver över den.
4
För över bakplåtspapperet med pizzorna till den heta plåten. Grädda i 10–12 minuter.
5
Garnera med oregano, mâchesallad och cocktailtomater, och servera råkostsallad till.