Krämig hummersoppa

Du behöver 2 st hummer frysta, kokt 1 bitar rotselleri ca 50 g 2 st morötter 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st purjolök...

Du behöver

  • 2 st hummer frysta, kokt
  • 1 bitar rotselleri ca 50 g
  • 2 st morötter
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st fänkål
  • 25 g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st timjankvistar
  • 2 st dragonkvist
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 l vatten
  • 2 msk konjak
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st potatis av mjölig sort
  • salt och peppar
  • Chili explosion Santa Maria

Servera med:

bröd
hummerkött i bitar
fänkål skivad och sdill

Ugn: 225º

Gör så här

1
Tina humrarna och dela dem. Ta bort magen och plocka ur stjärtar och klor. Krossa skalen och rosta dem på en plåt i ugnen, ca 20 minuter.

2
Skala och skär rotselleri, morötter, lök och vitlök i bitar. Ansa och skär purjolök och fänkål i bitar. Fräs rotfrukter och grönsaker i en gryta med smör.

3
Tillsätt de rostade hummerskalen och fräs tillsammans i 5 minuter. Rör i tomatpuré, timjan, dragon, dillfrön, vatten, konjak och vin. Koka under lock, ca 20 minuter. Låt stå i 10 minuter.

4
Sila buljongen i en skål. Häll tillbaka buljongen i en rengjord gryta och koka ihop den något. Tillsätt 1 dl grädde. Vispa den andra decilitern tjock.

5
Skala och riv 2 potatisar och koka med soppan, 5 minuter. Mixa soppan med en mixerstav. Smaka av med salt, peppar och chili.

6
Tillsätt den vispade grädden strax före serveringen. Servera soppan med bröd och hummerköttet i små skålar vid sidan om tillsammans med fänkål och dill.

Scroll to Top