Choronsås

Du behöver 150 g smör 2 msk vitvinsvinäger 2 msk vatten 2 msk schalottenlök finhackad 2 tsk dragon torkad 3 st äggulor salt och peppar...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk schalottenlök finhackad
  • 2 tsk dragon torkad
  • 3 st äggulor
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.

2
Koka ihop vinäger, vatten, lök och dragon tills hälften återstår. Sila bort hälften av kryddorna.

3
Blanda lag och äggulor i en skål och vispa ihop. Vispa såsen över varmt vattenbad tills den tjocknar.

4
Ta skålen från värmen och vispa i smöret i en tunn stråle. Häll inte i bottensatsen. Smaka av med salt, peppar och tomatpuré.

Scroll to Top