Sashimi

Salmalax är ryggbiten på laxen och är skinn- och benfri. Laxen hanteras snabbt och är förpackad och klar fyra timmar efter fångst. Den behöver inte frysas före tillagning.

Du behöver

  • 450 g salmalax
  • 2 st lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 100 g mangotärningar
  • 1 st papaya
  • 1 tsk sesamfrön

Garnera med:

koriander

Gör så här

1
Skiva laxen tunt och lägg ut på ett fat. Pressa saften ur limen och blanda med olivoljan.

2
Blanda med ingefära, hackad chili, salt och socker. Ringla över laxen och låt stå kallt i 20 minuter.

3
Strö över mangotärningar och bitar av papaya. Avsluta med sesamfrön. Garnera med koriander.

Scroll to Top