Du behöver
- 400 g torskfilé
- salt vitpeppar
- 3.5 st ägg
- 1 st risgrynsgröt 500 g
- muskotnöt riven
- 1 msk matfett smält
Servera med:
smör skirat
pepparrot ev riven
citronklyftor
potatis kokt
broccoli kokt
Ugn: 200º
Gör så här
1
Tina fisken om den är fryst. Separera fiskfiléerna och lägg dem på en tallrik. Salta och peppra. Koka under lock i mikron, ca 3 minuter på full effekt.
2
Vispa äggen i en bunke och rör ner risgrynsgröten och fisken i bitar. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.
3
Smörj en ugnsfast form, häll fiskfärsen i formen och platta till. Ringla över matfettet. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den är fast i konsistensen, ca 45 minuter.
4
Låt puddingen svalna något innan den serveras med skirat smör, pepparrot, citron, potatis och broccoli.
Fiskpuddingen går bra att frysa in i bitar.