Bohuslänsk fiskpudding

Du behöver 400 g torskfilé salt vitpeppar 3.5 st ägg 1 st risgrynsgröt 500 g muskotnöt riven 1 msk matfett smält Servera med: smör skirat...

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • salt vitpeppar
  • 3.5 st ägg
  • 1 st risgrynsgröt 500 g
  • muskotnöt riven
  • 1 msk matfett smält

Servera med:

smör skirat
pepparrot ev riven
citronklyftor
potatis kokt
broccoli kokt

Ugn: 200º

Gör så här

1
Tina fisken om den är fryst. Separera fiskfiléerna och lägg dem på en tallrik. Salta och peppra. Koka under lock i mikron, ca 3 minuter på full effekt.

2
Vispa äggen i en bunke och rör ner risgrynsgröten och fisken i bitar. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.

3
Smörj en ugnsfast form, häll fiskfärsen i formen och platta till. Ringla över matfettet. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den är fast i konsistensen, ca 45 minuter.

4
Låt puddingen svalna något innan den serveras med skirat smör, pepparrot, citron, potatis och broccoli.


Kommentar:
Fiskpuddingen går bra att frysa in i bitar.

Scroll to Top