Spansk tortilla med chorizo

Du behöver 4 st potatis ca 400 g 0.5 st gul lök matolja +1 tsk 2 st ägg salt vitpeppar cayennepeppar 1 msk rapsolja eller...

Du behöver

  • 4 st potatis ca 400 g
  • 0.5 st gul lök
  • matolja +1 tsk
  • 2 st ägg
  • salt vitpeppar
  • cayennepeppar
  • 1 msk rapsolja eller olivolja
  • 2 st chorizokorvar

Servera med:

grönsallad blandad

Gör så här

1
Skala potatisen och skiva den tunt. Skala och skiva löken. Fräs lök och potatis på svag i en liten stekpanna med olja till potatisen är mjuk, ca 10 minuter.

2
Vispa äggen i en bunke och rör ner potatis och lök. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite cyennepeppar.

3
Häll olja i stekpannan och häll ner potatisblandnigen. Stek på svag värmen tills tortillan håller ihop och börjar få färg på undersidan.

4
Olja en tallrik lite större än stekpannan och lägg den upp och ner över pannan. Vänd och låt tortillan glida ner i panna igen och steka någon minut till. Skär upp tortillan i bitar.

5
Snitta korvarna och stek eller grilla dem. Servera till tortillan med en blandad sallad.

Scroll to Top