Du behöver
- 4 st potatis ca 400 g
- 0.5 st gul lök
- matolja +1 tsk
- 2 st ägg
- salt vitpeppar
- cayennepeppar
- 1 msk rapsolja eller olivolja
- 2 st chorizokorvar
Servera med:
grönsallad blandad
Gör så här
1
Skala potatisen och skiva den tunt. Skala och skiva löken. Fräs lök och potatis på svag i en liten stekpanna med olja till potatisen är mjuk, ca 10 minuter.
2
Vispa äggen i en bunke och rör ner potatis och lök. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite cyennepeppar.
3
Häll olja i stekpannan och häll ner potatisblandnigen. Stek på svag värmen tills tortillan håller ihop och börjar få färg på undersidan.
4
Olja en tallrik lite större än stekpannan och lägg den upp och ner över pannan. Vänd och låt tortillan glida ner i panna igen och steka någon minut till. Skär upp tortillan i bitar.
5
Snitta korvarna och stek eller grilla dem. Servera till tortillan med en blandad sallad.