Bästa äppelpajen

Du behöver 150 g smör 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning: 5 st äpplen 2 msk smör 3 msk strösocker 1...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

5 st äpplen
2 msk smör
3 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
2 st ägg
2 dl crème fraîche
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Servera med:

vaniljsås eller grädde

Ugn: 200º

Gör så här

1
Hacka samman smör, socker, mjöl och bakpulver till en smulig massa och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform 24 cm i diameter och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fräs dem i smör, socker och kardemumma tills de börjar mjukna.

4
Lägg äppelklyftorna i pajskalet. Vispa samman ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker, och häll över äpplena.

5
Grädda i ca 30 minuter tills fyllningen stelnat. Servera med vaniljsås eller grädde.

Scroll to Top