Du behöver
- 600 g entrecôte
- 0.5 st salladskål huvud
- 1 st purjolök liten
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 14 st champinjoner
- 4 st äggulor
Buljong:
1 l vatten
4 tärning köttbuljong
150 ml sukiyakisås
Servera med:
risnudlar eller japanskt ris
Gör så här
1
Skär köttet med en vass kniv i lövtunna skivor.
2
Skär kålen i bitar, purjolöken i centimeterbreda bitar och morötterna i stavar. Klyfta löken och dela eller klyfta champinjonerna.
3
Lägg kött och grönsaker på ett stort fat. Häll lätt uppvispade äggulor i fyra små skålar.
4
Koka ihop vatten, buljong och sukiyakisås i fonduegrytan. Flytta försiktigt över den till det tända spritköket.
5
Trä upp kött och grönsaker på fonduegafflar och låt koka i buljongen. Doppa i äggulan och servera med nudlar eller ris.