Sukiyaki

Du behöver 600 g entrecôte 0.5 st salladskål huvud 1 st purjolök liten 1 st gul lök 2 st morötter 14 st champinjoner 4 st...

Du behöver

  • 600 g entrecôte
  • 0.5 st salladskål huvud
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 14 st champinjoner
  • 4 st äggulor

Buljong:

1 l vatten
4 tärning köttbuljong
150 ml sukiyakisås

Servera med:

risnudlar eller japanskt ris

Gör så här

1
Skär köttet med en vass kniv i lövtunna skivor.

2
Skär kålen i bitar, purjolöken i centimeterbreda bitar och morötterna i stavar. Klyfta löken och dela eller klyfta champinjonerna.

3
Lägg kött och grönsaker på ett stort fat. Häll lätt uppvispade äggulor i fyra små skålar.

4
Koka ihop vatten, buljong och sukiyakisås i fonduegrytan. Flytta försiktigt över den till det tända spritköket.

5
Trä upp kött och grönsaker på fonduegafflar och låt koka i buljongen. Doppa i äggulan och servera med nudlar eller ris.

Scroll to Top