Köttfärsgratäng

Du behöver 4 st potatis 0.5 st gul lök 300 g köttfärs 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 200 g körsbärstomater 0.5 dl hackad persilja...

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 0.5 st gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl crème fraîche

Servera med:

sallad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem nästan mjuka och låt rinna av.

2
Skala och hacka löken. Fräs färsen smulig i olja. Rör i lök och pressad vitlök, och fräs lite till. Klyfta tomaterna och rör i.

3
Lägg i persilja och smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av färsen i en smord form. Lägg på potatis och resten av färsen.

4
Blanda ost och crème fraiche, och bred över färsen. Gratinera i 15 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top