Du behöver
- 4 st potatis
- 0.5 st gul lök
- 300 g köttfärs
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g körsbärstomater
- 0.5 dl hackad persilja
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
- 1 dl crème fraîche
Servera med:
sallad
Ugn: 200º
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Koka dem nästan mjuka och låt rinna av.
2
Skala och hacka löken. Fräs färsen smulig i olja. Rör i lök och pressad vitlök, och fräs lite till. Klyfta tomaterna och rör i.
3
Lägg i persilja och smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av färsen i en smord form. Lägg på potatis och resten av färsen.
4
Blanda ost och crème fraiche, och bred över färsen. Gratinera i 15 minuter. Servera med sallad.