Krämig tomatsoppa

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 4 dl passerade tomater 1 dl vatten 1 msk kalvfond 0.5 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Servera med:

1.5 dl keso
5 skiva salami
1 st bulle grov

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull med olja. Tillsätt tomater, vatten och fond, och koka upp.

2
Koka i 5 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.

3
Blanda keso med strimlad salami. Dela bullen och lägg på kesoröran. Servera till soppan.

Scroll to Top