Du behöver
- 1 kg benfri fläskkarré
- smör
- flingsalt nymald peppar
- 175 g rökt sidfläsk
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad timjan
- 3 st lagerblad
- 1.5 msk vetemjöl
- 4 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 200 g champinjoner
- 1.5 dl syltlök
Servera med:
potatis eller potatisgratäng
grönsallad
Gör så här
1
Skär köttet i bitar som är 3×3 centimeter. Bryn köttet i en stekpanna i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.
2
Strimla fläsket. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs fläsk, lök, morot och vitlök i en gryta med smör. Tillsätt kött, timjan och lagerblad. Pudra över mjöl och rör om. Späd med vin och vatten. Koka sakta under lock i ca 1 1/4 timme.
3
Ansa och bryn champinjonerna i en stekpanna med smör. Tillsätt dem till grytan när ca 10 minuter av koktiden återstår. Blanda i syltlöken och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller en krämig potatisgratäng samt en grönsallad.