Fläskkarré Bourguignon

Klassisk fransk köttgryta som här lagas med saftig fläskkarré, vitt vin och syltlök.

Du behöver

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • smör
  • flingsalt nymald peppar
  • 175 g rökt sidfläsk
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 st lagerblad
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 200 g champinjoner
  • 1.5 dl syltlök

Servera med:

potatis eller potatisgratäng
grönsallad

Gör så här

1
Skär köttet i bitar som är 3×3 centimeter. Bryn köttet i en stekpanna i smör. Salta och peppra och ställ åt sidan.

2
Strimla fläsket. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs fläsk, lök, morot och vitlök i en gryta med smör. Tillsätt kött, timjan och lagerblad. Pudra över mjöl och rör om. Späd med vin och vatten. Koka sakta under lock i ca 1 1/4 timme.

3
Ansa och bryn champinjonerna i en stekpanna med smör. Tillsätt dem till grytan när ca 10 minuter av koktiden återstår. Blanda i syltlöken och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller en krämig potatisgratäng samt en grönsallad.

Scroll to Top