Köttfärssoppa med gratinerad ostsmörgås

Du behöver 200 g nötfärs 1 msk matfett 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st morot 1 st vitkål klyfta 1 msk kalvfond...

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 msk matfett
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st vitkål klyfta
  • 1 msk kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 2 msk tomatketchup
  • 1 msk oregano eller 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Gratinerad ostsmörgås:

1 msk ketchup
2 st rågbröd
2 skiva herrgårdsost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Stek färsen smulig i en gryta med matfett. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med färsen 1 minut.

2
Skala och riv moroten grovt. Strimla vitkålen fint. Tillsätt morot, vitkål, fond, vatten, ketchup, oregano och persilja och låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Gratinerad ostsmörgås: Bred ketchup på bröden och lägg på osten. Lägg på plåt med bakplåtspapper och gratinera högt upp i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter.

Scroll to Top