Du behöver
- 200 g nötfärs
- 1 msk matfett
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st morot
- 1 st vitkål klyfta
- 1 msk kalvfond
- 5 dl vatten
- 2 msk tomatketchup
- 1 msk oregano eller 1 tsk torkad oregano
- 2 msk hackad persilja
- salt och peppar
Gratinerad ostsmörgås:
1 msk ketchup
2 st rågbröd
2 skiva herrgårdsost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Stek färsen smulig i en gryta med matfett. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med färsen 1 minut.
2
Skala och riv moroten grovt. Strimla vitkålen fint. Tillsätt morot, vitkål, fond, vatten, ketchup, oregano och persilja och låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Gratinerad ostsmörgås: Bred ketchup på bröden och lägg på osten. Lägg på plåt med bakplåtspapper och gratinera högt upp i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter.