Du behöver
Pajbotten:
1 dl tomatjuice från burktomaterna, se fyllning
1 tsk fiberhusk
3 dl mjölmix vi har använt Semper Grov Mix
salt
50 g smör
Fyllning:
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor medelstora
400 g kycklingfärs
smör till stekning
1 st tomater
1 msk spiskummin
1 tsk chilipeppar finmald
salt och svartpeppar
2 dl crème fraîche
2 dl riven ost
1 st tomat
Ugn: 225º
Gör så här
Pajbotten: Häll upp 1 dl av spadet från burktomaterna (se fyllning) i en skål. Tillsätt fiberhusk och rör om. Blanda mjölmix och salt i en annan skål. Tillsätt rumsvarmt smör klickvis och finfördela det med fingertoppar-na tills du har en grynig blandning. Tillsätt tomatjuicen och arbeta ihop till en fast och fin pajdeg. Smörj en pajform, gärna en med lite högre kanter, med olja. Tryck ut degen i formen, och gör försiktigt några hål i bottnen med en gaffel. Förgrädda i ca 15 minuter.
Pajbotten: Häll upp 1 dl av spadet från burktomaterna (se fyllning) i en skål. Tillsätt fiberhusk och rör om. Blanda mjölmix och salt i en annan skål. Tillsätt rumsvarmt smör klickvis och finfördela det med fingertoppar-na tills du har en grynig blandning. Tillsätt tomatjuicen och arbeta ihop till en fast och fin pajdeg. Smörj en pajform, gärna en med lite högre kanter, med olja. Tryck ut degen i formen, och gör försiktigt några hål i bottnen med en gaffel. Förgrädda i ca 15 minuter.
Fyllning: Hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och färs på medelvärme i en stekpanna med matfett. Dela de avrunna tomaterna i ganska stora bitar och lägg i stekpannan. Tillsätt spiskummin, chilipeppar, salt och peppar och låt allt puttra några minuter. Fyll pajskalet med färsblandningen.
Rör ihop crème fraiche och ost och klicka ut över pajen. Bred försiktigt ut blandningen över hela pajen. Lägg på skivad tomat över hela pajen. Grädda i mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg.