Kycklingsoppa

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 150 g kycklingfilé 7 dl vatten 1 st kapsel fond du...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 150 g kycklingfilé
  • 7 dl vatten
  • 1 st kapsel fond du chef kyckling
  • 150 g broccoli
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g ädelost
  • salt och peppar
  • persilja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök, och fräs löken mjuk i en gryta med smör. Strimla kycklingen och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och buljong, och koka upp.

2
Dela broccolin i mindre buketter och lägg i grytan. Koka i 5 minuter. Tillsätt grädde och smula i osten. Värm soppan och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med bröd.

Scroll to Top