Du behöver
- 500 g musslor frysta
- 1 dl vitt vin
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 st selleristjälkar
- 2.5 msk olivolja
- 0.5 dl bladpersilja hackad
- 2 dl vin vitt + ca 2 dl spad från musselkoket
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 1 st fiskbuljongtärning
- fisk ca 500 g vit
- salt svartpeppar
- räkor ca 250 g oskalade
- bladpersilja en näve
Servera med:
citronkräm se recept
brödkrutonger och
Gör så här
1
Koka de frysta musslorna i vin i ca 3 minuter, tills de öppnat sig. Häll över musslorna i ett durkslag med en skål under. Spara spadet. Kasta skadade eller de musslor som inte öppnat sig.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skiva sellerin. Fräs lök, vit-lök och selleri i en gryta med olja. Löken ska bli genomskinlig. Tillsätt persilja, tomatpuré, sambal oelek, buljongtärning musselspad och 2 dl vin och sjud på svag värme i ca 20 minuter. Hit kan man förbereda.
3
Skala räkorna. Skär fisken i bitar och tillsätt till grytan. Låt sjuda tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner musslor, räkor och persilja. Servera med en klick citronkräm, brödkrutonger och/eller bröd.