Fisksoppa

Den här soppan är egentligen mer som en gryta.

Du behöver

  • 500 g musslor frysta
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 st selleristjälkar
  • 2.5 msk olivolja
  • 0.5 dl bladpersilja hackad
  • 2 dl vin vitt + ca 2 dl spad från musselkoket
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • fisk ca 500 g vit
  • salt svartpeppar
  • räkor ca 250 g oskalade
  • bladpersilja en näve

Servera med:

citronkräm se recept
brödkrutonger och

Gör så här

1
Koka de frysta musslorna i vin i ca 3 minuter, tills de öppnat sig. Häll över musslorna i ett durkslag med en skål under. Spara spadet. Kasta skadade eller de musslor som inte öppnat sig.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och skiva sellerin. Fräs lök, vit-lök och selleri i en gryta med olja. Löken ska bli genomskinlig. Tillsätt persilja, tomatpuré, sambal oelek, buljongtärning musselspad och 2 dl vin och sjud på svag värme i ca 20 minuter. Hit kan man förbereda.

3
Skala räkorna. Skär fisken i bitar och tillsätt till grytan. Låt sjuda tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner musslor, räkor och persilja. Servera med en klick citronkräm, brödkrutonger och/eller bröd.

Scroll to Top